Immunologen van het Laboratorium voor Translationele Immunologie (LTI) van het UMC Utrecht zijn drie keer in de prijzen gevallen op het congres van de Nederlandse Vereniging voor Immunologie (NVVI) dat deze maand in Noordwijkerhout werd gehouden.

De prijswinnaars:
• Arianne Brandsma, uit de onderzoeksgroep van Jeanette Leusen, kreeg de eerste prijs voor haar posterpresentatie over de betekenis van genetische veranderingen in receptoren voor antistoffen.

• De onderzoeksgroep van Eric Spierings, medisch immunoloog in het LTI, won de prijs voor het beste medisch-immunologisch onderzoek met de presentatie over een nieuw classificatiesysteem dat een betere uitkomst van transplantaties kan voorspellen.

• Matevz Rumpret, uit de onderzoeksgroep van Linde Meyaard, won de Bright Sparks Award voor jong wetenschappelijk talent met zijn presentatie over bacterie-immuun cel interacties.

Met deze oogst haalden de Utrechtse immunologen alle drie beschikbare prijzen voor presentaties binnen op het belangrijkste nationale immunologiecongres dat jaarlijks door meer dan 500 Nederlandse immunologen en onderzoekers wordt bezocht.